Tule mukaan!

Tule mukaan!
Suomen parhaat nettikasinot

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ääliöt ja kopiokokit



Innostuin etsimään ohjetta kreikkalaiseen salaattiin. Löysin useita ääliöohjeita ja useita turhien kopiokokkien reseptejä.

Ensimmäisenä ääliöresepti jonka joku Vappu Pimiä on esitellyt Iltasanomissa:

Pimiän kreikkalainen salaatti

Toinen on ääliömäinen resepti on kopiokokki Hans Välimäen käsialaa:

Kreikkalainen salaatti a la Hans Välimäki

Molemmat tyypit ovat varmaan joskus käyneet viikon halpamatkalla Kreetalla ja käyneet syömässä jossakin turistisesonkiravintolassa.

Molemmat lisäävät salaattiin fetajuustoa.
Molempien reseptissä mainitaan kurkku, tai kuorittu kurkku.
Mainitaan oliiviöljy.
Mainitaan oregano. Millaista oregaanoa? Koristeeksi vai ruokalusikallinen sekoitettuna?

Miksi fetaa? Harvoin sitä Kreikassa lisätään salaattiin muille kuin turisteille. Vähän sama kuin että Hawaijilla lisättäisiin ananasrenkula pihvin päälle.
Miksi kurkku? Kreikkassa käytetään avomaankurkkua.
Miksi oliiviöljy? Ei kerrota millaista.
Miksi oregano? Mistä Kreikasta saat salaattia jossa oreganoa? No, turistirysistä tietenkin.

 Maksetaanko tällaisista ohjeista näille kopiokokeille? Ei kannattaisi.
Mistä näitä oikein syntyy? Media hehkuttaa huippukokeista, huippukeittokirjailijoista, huippuresepteistä saadakseen lukijamääränsä kasvamaan. Keisareita ilman vaatteita löytyy jo pilvin pimein, mutta kukaan ei uskalla näille klikkaus-mitättömyyksille mitään asiasta mainita.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti