keskiviikko 4. maaliskuuta 2015
Ääliöt ja kopiokokit
Innostuin etsimään ohjetta kreikkalaiseen salaattiin. Löysin useita ääliöohjeita ja useita turhien kopiokokkien reseptejä.
Ensimmäisenä ääliöresepti jonka joku Vappu Pimiä on esitellyt Iltasanomissa:
Pimiän kreikkalainen salaatti
Toinen on ääliömäinen resepti on kopiokokki Hans Välimäen käsialaa:
Kreikkalainen salaatti a la Hans Välimäki
Molemmat tyypit ovat varmaan joskus käyneet viikon halpamatkalla Kreetalla ja käyneet syömässä jossakin turistisesonkiravintolassa.
Molemmat lisäävät salaattiin fetajuustoa.
Molempien reseptissä mainitaan kurkku, tai kuorittu kurkku.
Mainitaan oliiviöljy.
Mainitaan oregano. Millaista oregaanoa? Koristeeksi vai ruokalusikallinen sekoitettuna?
Miksi fetaa? Harvoin sitä Kreikassa lisätään salaattiin muille kuin turisteille. Vähän sama kuin että Hawaijilla lisättäisiin ananasrenkula pihvin päälle.
Miksi kurkku? Kreikkassa käytetään avomaankurkkua.
Miksi oliiviöljy? Ei kerrota millaista.
Miksi oregano? Mistä Kreikasta saat salaattia jossa oreganoa? No, turistirysistä tietenkin.
Maksetaanko tällaisista ohjeista näille kopiokokeille? Ei kannattaisi.
Mistä näitä oikein syntyy? Media hehkuttaa huippukokeista, huippukeittokirjailijoista, huippuresepteistä saadakseen lukijamääränsä kasvamaan. Keisareita ilman vaatteita löytyy jo pilvin pimein, mutta kukaan ei uskalla näille klikkaus-mitättömyyksille mitään asiasta mainita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti