Tule mukaan!

Tule mukaan!
Suomen parhaat nettikasinot

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Paista sipuli nopeasti

Tein testin kuulemastani niksistä, kuinka nopeuttaa sipulien paistamista.

Tässä kaksi sipulia paistuneet pannulla muutaman minuutin.
Lisäsin paistamisen alussa sokeria teelusikallisen.
Luonnollisesti voissa paistettu.







 Tässä kuvassa 2 samankokoista sipulia paistettuna ja lautaselle siirrettynä samassa ajassa. Lisäsin paistamisen alussa sokeria teelusikallisen. Luonnollisesti voissa paistettu.

Mutta lisäsin 1/4 teelusikallista leivinjauhetta paistamisen alussa.




Leivinjauhe nopeutti sipulien paistamista puolella. Sipulit ovat myös huomattavasti pehmeämpiä kuin ilman leivinjauhetta paistuneet. Tämä johtuu pektiinistä joka on ravintokuitu, jota esiintyy kasvien, kuten sipulin soluseinissä. Leivinjauheen korkea Ph heikentää tätä sidosta. leivinjauhe myös nopeuttaa maillard-reaktiota, joten ruskistuminen tapahtuu nopeammin.

Lisätesti

Tässä kuvassa sipulit paistettu voissa 1 min 10 sek.
Ilman sokeria.
Lisätty 1/4 teelusikallista leivinjauhetta.

Jo tässä vaiheessa sipuli pehmeää ja maukasta. Ruskistuu nopeasti.
Jatkoin paistamista vielä 12 sekuntia, jolloin sain vastaavan lopputuloksen kuin mitä keskimmäisessä kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti