Tule mukaan!

Tule mukaan!
Suomen parhaat nettikasinot

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Oikea ja perinteinen TZATZIKI





Iltalehden ruokaosiosta löytyy usein hyviä ohjeita ja usein ohjeet saavat minut raivon partaalle.

Tällä kertaa hermoni menetin tzatzikin ohjeesta.
Viimeisen 5 vuoden aikana olen ollut yli 18 kuukautta Kreetalla ja seurannut muiden nautintojen ohella ruuanlaittoa.

Oikea TZATZIKI

2 keskikokoista avomaan kurkkua
2 valkosipulinkynttä murskattuna
4 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 ruokalusikallinen vahvaa valkoviinietikkaa
2,5 kupillista jogurttia
1 teelusikallista suolaa

1. Osta kreikkalaista jogurttia. Laita se yön yli harsokankaalle valumaan jotta liika neste valuu pois.
2. Raasta kurkut. Laita raaste astiaan, ripottele suola ja sekoita hieman. Anna tasaantua noin 15 minuuttia, jolloin suola on kyynelihtänyt ison osan kurkkujen nesteestä pois. Purista käsin loput nesteet pois kurkkuraasteesta.
3. Sekoita keskenään kaikki muut aineet paitsi kurkut. Vatkaa voimakkaasti haarukalla noin 2-3 minuuttia.
4. Lisää kurkkuraaste. Anna maustua kylmässä noin puoli tuntia.

Oliiviöljylläkin on väliä. Kovin voimakkaan makuinen oliiviöljy pilaa koko annoksen.
Vältä laittamasta joukkoon sitä s:tanan minttua. Koristeeksi voit laittaa.

Esimerkiksi Kreetalla jokaisella perhellä on oma oliivitarhansa ja itse puristavat omat öljynsä tuoreista oliiveista.
Suomessa ja maailmalla kaupoista saat marokkolaista tai turkkilaista halpaöljyä joka on sekoitettu auringonkukkaöljyyn tai  muihin siemenöljyihin. Nämä on sitten pakattu eri etiketteihin ja myydään hölmöille kalliilla hinnalla muka aitoina italialaisina ja espanjalaisina oliiviöljyinä.

Kun liikut turistiaikaan Kreikassa, huomaat joka kuppilan ja ruokalan edessä isoja mainostauluja joissa ruoka-annosten kuvia. Tällöin lähes jokaiseen kuppilaan eräät "mafia-ruokatuottajat" toimittavat ruoka-annokset valmiiksi pakattuina muovipusseissa. Kokit avaavat pussit ja kokkaavat ruuat. On hyvin harvinaista löytää mm. aitoa tzatzikia mistään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti